Educatie

  1. Ce sunt cursurile facultative? Dar cele optionale?

  2. E obligatoriu sa practic un sport in timpul facultatii ?

  3. Pot sa fac doi ani de studiu in unul singur ?

  4. De ce s-a redus numarul de ani de studiu in ciclul de licenta la 3 ?

  5. Cine stabileste curricula ? Cursurile mele tin cont de nevoia de pe piata fortei de munca ?

  6. Sunt in primul ciclu de licenta cu durata de 3 ani. Se vor suplimenta locurile la master cand termin sau voi concura cu absolventii ultimului ciclu de 4 ani ?

  7. Care este diferenta dintre o universitate de stat si una particulara ?

  8. Ce este un supliment de diploma ? Il pot obtine gratuit si in mai multe exemplare ?

  9. Cursurile de psihopedagogie sunt obligatorii ?

Ce sunt cursurile facultative? Dar cele optionale?

Cursurile facultative sunt acele cursuri ce nu sunt obligatorii.Prezenta studentilor la curs sau la examen nefiind impusa.In general aceste cursuri nu sunt creditate.Cursurile optionale reprezinta acele grupuri de cursuri din care studentul este obligat sa isi aleaga cateva.Cursurile alese au acelasi statut cu toate celelalte cursuri obligatorii.

 

E obligatoriu sa practic un sport in timpul facultatii ?

La unele facultati sunt cerute 4 semestre de educatie fizica, dar reglementarea legata de aceste cursuri nu este universala.

 

Pot sa fac doi ani de studiu in unul singur ?

Da. Daca un student acumuleaza intr-un singur an 120 de credite corespunzand tuturor materiilor obilgatorii pe 2 ani de studiu, el                                                                            

 

De ce s-a redus numarul de ani de studiu in ciclul de licenta la 3 ?

Ca urmare a implementarii procesului de la Bologna, in Romania s-a trecut la un sistem de 3 cicluri 3+2+3. Ciclul de licenta este conceput (in teorie) astfel incat sa asigure un nivel de expertiza suficient pentru integrarea in piata fortei de munca. Implementarea defectuoasa a facut insa ca ciclul de licenta sa fie in general insuficient pentru a activa in piata muncii.

 

Cine stabileste curricula ? Cursurile mele tin cont de nevoia de pe piata fortei de munca ?

Curicula este stabilita de conducerea facultatii, insa ea trebuie aprobata de conducerea universitatii si de MedC.

 

Sunt in primul ciclu de licenta cu durata de 3 ani. Se vor suplimenta locurile la master cand termin sau voi concura cu absolventii ultimului ciclu de 4 ani ?

 

Care este diferenta dintre o universitate de stat si una particulara ?

Universitatile particulare autorizate de stat au dreptul de a functiona in aceleasi conditii ca si universitatile de stat. Universitatile particulare nu au locuri bugetate pentru studenti.

 

Ce este un supliment de diploma ? Il pot obtine gratuit si in mai multe exemplare ?

Suplimentul de diploma este atasat diplomei si este redactat in o limba de circulatie internationala. Rolul suplimentului de diploma este de a face diploma usor de recunoscut pe plan european.Acest supliment de diploma are rolul de a detalia activitatea desfasurata de un student in timpul facultatii.

 

Cursurile de psihopedagogie sunt obligatorii ?

Unele facultati au cursuri de psihopedagogie (psihologie educatiei, pedagogie) pentru a pregati o parte din studenti pentru o cariera in sistemul de invatamant. Aceste cursuri nu sunt obligatorii, insa sunt necesare pentru a lucra in educatie. In general cursurile de psihopedagogie trebuie absolvite cu media minima de 7 pentru a fi valide.